Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκδρομές Διδακτική Επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων

Διδακτική Επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων

ΕΚΘΕΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ    Α2 PROJECT
των μαθητών της Α? Λυκείου  του 3ου ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ

 

Οι μαθητές της Α? τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας με τίτλο «Ελληνική μουσική παράδοση και πως αυτή επηρεάζει τους σύγχρονους νέους» πραγματοποίησαν, στις 22-2-2013, επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη στην Πλάκα, με συνοδούς καθηγητές την κ. Ασημινάκη Α.(ΠΕ12.01 Πολιτικός Μηχανικός) και τον κ. Δούσο Ν. (ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ)

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η επαφή των μαθητών με την ελληνική μουσική παράδοση και με τα παραδοσιακά ελληνικά μουσικά όργανα, τον τρόπο κατασκευής τους καθώς και με πλούτο ποικίλων εθιμοτυπικών-πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων και πληροφοριών από όλες τις γωνιές της Ελλάδος.

Έγινε ενημέρωση-παρουσίαση των εκθεμάτων του μουσείου ανά κατηγορία (χορδόφωνα, αεριόφωνα, μεμβρανόφωνα και ιδιόφωνα)  και δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την ίδρυση, τις δραστηριότητες και τα προγράμματα που διοργανώνει το μουσείο (εκμάθηση μουσικών οργάνων, ιστορία και ρίζες των μουσικών οργάνων κτλ.). Επίσης έγινε παρουσίαση της εθνομουσικολογικής βιβλιοθήκης και του πλούσιου οπτικοακουστικού αρχείου του μουσείου.