Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Αθλητικές Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού με θεματικό άξονα το "Ρατσισμό και τη Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι".

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού με θεματικό άξονα το "Ρατσισμό και τη Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι".

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού με θεματικό άξονα το "Ρατσισμό και τη Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι".

Μαζική και ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του 3ου ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ στις αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες που διεξάχθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, και Πινγκ-Πονγκ. Επίσης συμμετείχαν και σε κινητικές δραστηριότητες όπως ο μοντέρνος χορός (χιπ-χοπ κ.α) που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του σχολείου. Οι παραπάνω δραστηριότητες σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών ανεξαρτήτως εθνικότητας, ικανότητας, και φύλου (μικτές ομάδες). Οι κινητικές δράσεις που περιγράφονται παραπάνω εμπλουτίστηκαν και συνδυάστηκαν  με  ομιλίες και προβολή βίντεο σχετικά με τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό, ώστε οι μαθητές να ενημερωθούν αλλά και να ευαισθητοποιηθούν στα παραπάνω θέματα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε απονομή κυπέλων στις νικήτριες ομάδες. Η ημέρα της 6ης Οκτωβρίου απέδειξε περίτρανα ότι ο αθλητισμός στα πλαίσια της σχολικής ζωής μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο μέσο προκειμένου να έλθουν σε επαφή,  να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν άτομα που προέρχονται από διαφορετικές φυλές, εθνικότητες και κοινωνικές ομάδες.

 

Ο  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Λαμπρόπουλος Γεώργιος