Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές 8ο ΕΚ Αθηνών:Έγκριση-Υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+!

8ο ΕΚ Αθηνών:Έγκριση-Υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+!

8ο ΕΚ Αθηνών:Έγκριση-Υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+!

Το σχολικό συγκρότημα του Ταύρου που αποτελείται από το 3ο ΕΠΑΛ ,το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και το 8ο Εργαστηριακό Κέντρο, με στόχο τη βελτίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης που παρέχει στους σπουδαστές του ,εκπονεί ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε.

Με εργαλείο τη χρηματοδότηση που προσφέρει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και έχοντας σαν δεδομένο ότι η εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό με πολλαπλά οφέλη για τους σπουδαστές της επαγγελματικής εκπαίδευσης ,το σχολικό συγκρότημα του Tαύρου σχεδιάζει και υλοποιεί σχέδια κινητικότητας εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης και κατάρτισης σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης

Το σχολικό έτος 2013-2014 άνοιξε ο δρόμος με το 1ο εκπαιδευτικό ταξίδι στη Γλασκώβη με συμμετοχή 15 σπουδαστών από το 3ο ΕΠΑΛ και 1ο εσπερινό ΕΠΑΛ.

Το σχολικό έτος 2014-2015 πραγματοποιήθηκε το 2ο εκπαιδευτικό ταξίδι με συμμετοχή 20 σπουδαστών στην Κύπρο. Το ίδιο σχολικό έτος πραγματοποιήθηκε το 3ο εκπαιδευτικό ταξίδι με συμμετοχή 20 μαθητών στο Βερολίνο.

Το σχολικό έτος 2015-2016 πραγματοποιήθηκε το 4ο εκπαιδευτικό ταξίδι με συμμετοχή 20+20 σπουδαστών στη Βαρκελώνη και στο Βερολίνο. Το ίδιο έτος πραγματοποιήθηκε το 5ο εκπαιδευτικό ταξίδι με συμμετοχή 20+20 σπουδαστών στην Κύπρο και στην Αγγλία.

Την φετινή χρονιά 2016-2017 θα υλοποιηθεί το 6ο και 7ο εκπαιδευτικό ταξίδι με συμμετοχή 40+40 σπουδαστών για Κύπρο ,Αγγλία, Ιταλία.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος καθώς στις δύσκολες αυτές ημέρες δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές και σπουδάστριες μας να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις, να αντιληφθούν τη λειτουργία της σύγχρονης αγοράς εργασίας και κουλτούρα μιας άλλης χώρας.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΣΥΡΟΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 8ου Ε.Κ