Αρχική σελίδα Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Νομισματικό Μουσείο

Την Παρασκευή 2-12-2016 τα τμήματα Οικονομίας και Πληροφορικής πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο!

Το μουσείο στεγάζεται στο Ιλίου Μέλαθρον ,κατοικία του Ερρίκου Σλήμαν μεγαλεμπόρου και αρχαιλόγου της εποχής του 19ου αιώνα.

Αρχιτέκτονας:Ερνέστος Τσίλερ

Εκθέματα ανυπολόγιστης αξίας και γνώσεις μεταλαμπαδεύτηκαν στους μαθητές μας.

Νομίσματα που είχαν κάποτε αξία  και βαρύτητα  όπως το Αθηναικό Δεκαδραχμο καθως και Βυζαντινά Νομίσματα (Σολιδος~Solid).

 

Το Τάληρο της Τάλιρο της Μαρίας Θηρεσίας καθως και νεώτερα νομίσματα.

Παραφθορές ονομάτων όπως Dollar ,παραφθορα της λέξης Τάλιρο ,  Dirhum (αραβικό νόμισμα) παραγθορά της λέξης Δραχμή.

Συνοδοί Καθηγητές

ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΦΑΡΔΕΛΑΣ ΔΗΜΟΣ

ΠΑΡΔΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΓΙΩΤΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2016

Την Πέμπτη και ώρα 9.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας η επετειακή γιορτή για την 28η Οκτωβρίου 1940.

 

Την γιορτή ανέλαβε να οργανώση ο Διευθυντής του σχολείου μας Κωστής Μανδηλάς.

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με επιτυχία διεξήχθησαν στο 3o ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ οι αθλητικοί αγώνες στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Οι μαθητές έλαβαν μέρος στα αθλήματα

  • της Καλαθοσφαίρισης,
  • της Πετοσφαίρισης ,
  • του Ποδοσφαίρου και
  • της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Μετά την λήξη των παιχνιδιών ακολούθησε η απονομή των κυπέλων στις νικήτριες ομάδες στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Ο αθλητισμός μοίρασε τελικά χαμόγελα στους μαθητές του σχολειού, και αυτό γιατί συμμετείχαν χωρίς να έχουν το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας.

 

Υπεύθυνος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Λαμπρόπουλος Γιώργος

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Λονδίνο

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Λονδίνο

Τα έξοδα της εκδρομής απορροφήθηκαν από κοδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

και  δεν επιβάρυναν τους μαθητές μας.
8ο ΕΚ Αθηνών:Έγκριση-Υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+!

8ο ΕΚ Αθηνών:Έγκριση-Υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+!

Το σχολικό συγκρότημα του Ταύρου που αποτελείται από το 3ο ΕΠΑΛ ,το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και το 8ο Εργαστηριακό Κέντρο, με στόχο τη βελτίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης που παρέχει στους σπουδαστές του ,εκπονεί ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε.

Με εργαλείο τη χρηματοδότηση που προσφέρει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και έχοντας σαν δεδομένο ότι η εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό με πολλαπλά οφέλη για τους σπουδαστές της επαγγελματικής εκπαίδευσης ,το σχολικό συγκρότημα του Tαύρου σχεδιάζει και υλοποιεί σχέδια κινητικότητας εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης και κατάρτισης σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης

Το σχολικό έτος 2013-2014 άνοιξε ο δρόμος με το 1ο εκπαιδευτικό ταξίδι στη Γλασκώβη με συμμετοχή 15 σπουδαστών από το 3ο ΕΠΑΛ και 1ο εσπερινό ΕΠΑΛ.

Το σχολικό έτος 2014-2015 πραγματοποιήθηκε το 2ο εκπαιδευτικό ταξίδι με συμμετοχή 20 σπουδαστών στην Κύπρο. Το ίδιο σχολικό έτος πραγματοποιήθηκε το 3ο εκπαιδευτικό ταξίδι με συμμετοχή 20 μαθητών στο Βερολίνο.

Το σχολικό έτος 2015-2016 πραγματοποιήθηκε το 4ο εκπαιδευτικό ταξίδι με συμμετοχή 20+20 σπουδαστών στη Βαρκελώνη και στο Βερολίνο. Το ίδιο έτος πραγματοποιήθηκε το 5ο εκπαιδευτικό ταξίδι με συμμετοχή 20+20 σπουδαστών στην Κύπρο και στην Αγγλία.

Την φετινή χρονιά 2016-2017 θα υλοποιηθεί το 6ο και 7ο εκπαιδευτικό ταξίδι με συμμετοχή 40+40 σπουδαστών για Κύπρο ,Αγγλία, Ιταλία.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος καθώς στις δύσκολες αυτές ημέρες δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές και σπουδάστριες μας να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις, να αντιληφθούν τη λειτουργία της σύγχρονης αγοράς εργασίας και κουλτούρα μιας άλλης χώρας.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΣΥΡΟΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 8ου Ε.Κ

 

 

Περισσότερα Άρθρα...